Jäsenhuone|Työhuone|Joukkuehuone

Ruosteinen takarauta

 

 

 

 

 Takarauta koulun penkillä 7.11.2013
No niin, - Ruosteinen joutui koulun penkille.
 
 
Tuli vanhat hyvät ajat mieleen - kansakoulun  aikoja muistellessa. Tyttöjä ei kursseilla auta leteistä nykyään vetää, kun kiusaaminen on niin kiellettyä. Hyvä näin. Tarpeetonta se taisi olla silloin ennenkinja ainakin kiellettyä, mutta silti sitä joskus hiukan koitettiin.
 
Kummola on nyt viettänyt eläkepäiviä niin suuressa hiljaisuudessa, että Ruosteinen ei ole kuullut hänestä yhtään mitään. Eikä Kalea ole näkynyt missään juhlissakaan. Tuntuu kyllä tosi oudolta. Kyllä se varmaan pian jotain ähkäisee, kun on Olympiakisatkin tulossa ja mukava Sotsin matka taas tiedossa. Kale rakastaa Olympiakisoja. Siellä on aina ilmaiset drinkkiliput. Ja Erkan kanssa on mukavampi sopia YV-kuviot,  Jalosen Jukka noudatti aina niin tarkasti sitä pelikirjaa, että Kale ei tykännyt eikä päässyt masteroimaan kokoonpanoja.
 
 
Barkovi Jr. se nyt sitten vetää Florida Panthersissa niin kuin olisi aina ollut siellä. Tarkimmat takaraudan lukijat tietysti huomasivat, että ei kannata Tampaan lentää jos Sashan haluaa nähdä, mutta jos nyt sitten Miamiin menisi, niin saattaisi onnistaa. Täältä Suomesta käsin ne tuntuu kyllä lähes samalta. Miami or Tampa - who cares.  Sasha jr. pöllyytti mennä viikolla rankkarista sellaiset ympyrät, että NHL highlights videot pyöri Ruosteisenkin tuubissa pari päivää. Käykää katsomassa. Tämä kaveri on siis 18 v ja NHL tulokas. Ja olisitte nyt uskoneet ja käyneet Hakassa katsomassa tätä huikea superjunnua - seuraava suomalainen supertähti.  Haka 2 ei tietysti ollut yhtä viihtyisä kuin Panthersin kotihalli. Kooveen kioskista saa kyllä paremmat makkarat - ja ehkä aavistuksen halvemmalla. Nyt on Finnairilla tarjouslentoja Miamiin, joten ei kun paikan päälle vaan. Ja Finskiltä saa tietenkin sitä hyvää ja turvallista palvelua, jos sattuvat käymään töissä. On taas jotkut palkkaneuvottelut kuulemma käynnissä.  Johtajat kyllä käy töissä - kun ne saa sen sadan tonnin töissä pysymisbonuksen.
 
Lienee muuten pikku Sashalla pää pyörällä kun vierailee Miami Beachillä. Ei varmaan kauniihkoja seuralaisia mieheltä puutu, kun miljoonan dollarin mies siellä kuikuilee. Kunhan nyt pysyisi päävärkki kasassa. Toivotaan, että äiti Olga pitää siitä huolen. On Siinä Barkovin perheen miehet ympäri mailmaa. Yksi on Venäjällä koutsina ja toinen Miamissa pelailemassa. Pari vuotta sitten Sasha pyöri polkupyörällä pihassa ja Sasha Sr. valmensi Tapparan B-junnuja. Pitkälle on tultu. Parissa vuodessa.  Ja ansiotasossa on tapahtunut pieni muutos. Kumpikohan tienaa tällä kaudella enemmän. 
 
No nyt on sitten tarkimmat hokifanaatikot huomanneet, että olympiakisoihin pitäisi valita Suomen parhaat jääkiekkoilijat. Barkov jr on tietenkin yksi meidän senttereistä, mutta suuri murhe tuntuu olevan kun OJ:lle ei sitten tahdo löytyä paikkaa kun Sakukin täytyy ottaa mukaan. Voi nyt pyhä .....Sakukin on ihan OK, mutta se oli 20 vuotta sitten, ja OJ - hänhän jo lopetti mj pelit. Tiesittekkö sen jutun kun Losin aikoihin Rob Blakelta kysyttiin, että tunteeko hän tämän OJ:n lempinimen. Suomalainen toimittaja tietenkin ylpeänä esitti, että lempinimi on OJ- The Great Chief - Suuri Päällikkö. Blake oli tukehtua nauruunsa ja totesi, että täällä Losissa me kutsumme Ollia "The Great Pumpkinhead" , että semmoista. Ollilla ei tämäkään kausi ole isommin lähtenyt, mutta kyllä se Suomen liigassa riitttäisi. Kun Kimmo Koskenkorva ja Miikka Männikkökin vielä saavat joltain seuralta palkkaa.
 
Jaa niin tuosta kouluasiasta piti oikeastaan puhuman.
Ei tullut oppia olan takaa, mutta konsultin suusta kuitenkin.
Oli nimittäin kyse oikein johtamiskoulutuksesta. On takarautakin ollut melkoisen kauan näissä yrityshommissa, ja aina vaan jaksetaan puhua hyvästä johtamisesta. Mutta puhumiseksi se tahtoo jäädä. Johtamista on kyllä aika harvoin näkynyt. Enemmän on ollut tämmöisiä Excel management miähiä. Takarauta tuntee niitä melko joukon.
 
Koko päivän kun kurssilla istuu niin jotain jää paksuunkin kalloon.
"Ensivaikutelma kertoon kaiken" oli yksi päivän teemoista. Ihmiset tekevät noin 5 sekunnin ajassa johtopäätökset toisista ihmisistä, tilanteista tai asioista. Ja laittavat ne plus lokeroon tai miinus lokeroon samalla perusteella. Ei siihen pidempiä jaaritteluja tarvita. No olihan tuokin tiedossa jo aikaisemminkin, mutta ei nyt ihan näin konkreettisesti.
Eli johtamistilanteissa noin 7 ensimmäistä sanaa ratkaisevat kuinka asia etenee organisaatiossa, palaverissa, tiedottamisessa jne. Pelottavaa. Koko muu teksti on lähes turhaa.
Keskittykää siis ensivaikutelmaan.
Oli siellä kursseilla paljon muutakin, mutta eihän kaikki voi jäädä mieleen.
 
Ruosteinen Takarauta pyrkii hyvään ensivaikutelmaan. Seuraavassa pelissä lyödään verkot tötterölle heti ensimmäisessä vaihdossa. Eikä odotella yhtään.
Lapa jäähän vaan ja nimi lehteen.
Niin tuumasi legendaarinen leijonakapteeni ja mailmanmesteri T. Jutila.
Näillä mennään tämä kausi.

Takarauta ja seuratyöntekijä  29.8.2013 

Taas on kevättä - tai siis syksyä rinnassa ja kaukalossa kuhisee. Viime hetken siirtoja tehdään. Saapa nähdä viekö Jukka R taas pitemmän korren kun on vetänyt niin matalaa profiilia. Samaa ei kyllä voi sanoa Ilveksestä, johon Hautamaa on löytänyt jonkun rightin pakin nyt vihdoinkin parin vuoden etsimisen jälkeen.
  
Takarauta on sekaantunut energiahommiin jo kauan ennen kuin siitä tuli vihreitten keksimä muoti-ilmiö.Joitain viikkoja sitten takarauta oli pääpuhujana puhtaamman energian päivillä. Miten tämä nyt jääkiekkoon liittyy? Liittypä hyvinkin sillä Kummolan Kalervohan se siellä takapenkissä röhisi ja puhui luuriinsa lähes koko seminaarin ajan. Kalehan on seminaarissa ihan vaan kahvin ja lounaan takia, joita hän ei itse tietenkään maksa.
  
Ruosteinen kävi morjestamassa itse päämogulia joka tuskaili merkonomin matematiikalla, sitä, että pitääkö Tampereelle rakentaa uuden teknologian jätteen kaasutuslaitos vai vanhan tekniikan varmatoiminen mylly, joka toimii kuin junan vessa, mutta siinä ei ole mitään viehätystä . No siinä olikin taas kaupallisen puolen erikoismiähelle pohtimista päänsärkyyn asti.Tampereen kaupunki voi onnitella itseään upeasta henkilövalinnastaan liiketoimintajaoston pj:ksi - kyllä isossa kylässä on taas asiantuntijat vähissä - muuta ei ruosteinen voinut todeta. Kalehan päättää Tampereella kaikesta - myös seuraavasta ydinvoimalasta.
  
Mutta ei meidän pitänyt puhua Kalesta vaan Jokereitten KHL:ään menosta. Eikös tämä nyt ollut aivan selvä asia alusta asti. Hjallis haistaa taas busineksen ja siirtyy isoon liigaan - rannalle jääneet ruikuttajat, jäävät pelaamaan Saipaa vastaan viikolla Kisapuistossa keskiviikon derbyjä. Asiasta järjestettiin tarpeeton show, jossa Kale pelasi puolueetonta, vaikka olikin asian Harryn kanssa jo keväällä sopinut Hartwallin saunassa.
  
Toki pelillisesti jopa Kalervo tiesi, että jos Jokerit kaatui keväällä yhteen 170 senttiseen portugalilaiseen, niin KHLllässä tilanne on paljon hankalampi. Mutta kyllä kait Harry jostain joukkueen pystyy kasaamaan, joka siellä pärjää. Ehkä valmentajaksi pitäisi pestata
pitkien KHL matkojen erikoismies Suomen Turust. Ja matkalle aina riittävästi evästä nesteen muodossa. Ettei vaan tule nestehukka. Onhan kaljassakin vettä - tuumi yksi takaraudan kiekkokavereista - siksi se on terveellistä.
  
Eikun seuratyöntekijästä Takaraudan piti oikeastaan kertoa. Suomessa kun on tuhansia henkilöitä = ihmisiä, jotka pyyteettömästi raatavat muitten hyväksi. Heilläkin on jääkiekkoseuran lisäksi omat harrastukset ja kotiaskareet ja koiran kusetukset. Ei heillä sen enempää ole vapaa-aikaa kuin muillakaan. Mutta hyvästä sydämestään he auttavat muita. Takarauta tapasi yhden heistä.
 
Seuratyöntekijä ei saa palkkaa eikä edes ilmaista makkaraa jäähallin kioskista, mutta ilmaisia neuvoja hän saa. Ja paljon tulee kysymyksiä ja kommentteja:
  
- Meidän seurassa voisi olla joku joka kuvaa kotiottelut videolle
- Meidän seurassa voisi olla joku joka hoitaa pelipaitoihin nimet
- Meidän seurassa voisi olla joku joka päivittää aina nettisivut
- Miksi muuten meidän seurassa ei ole kaikkien joukkueiden tiedot ajantasalla
- Voisiko joku hoitaa nämä lisenssiasiat kuntoon
- Jonkun täytyisi järjestää luistelukoulu päiväkodeille

Se joku on siis se seuratyöntekijä.
Se joku olisi iloinen jos auttaisit omalta osaltasi
Ei Kiitos sanakaan niin kauhean vaikea ole joskus jollekin toiselle sanoa.
- Koska olet sen sanonut viimeksi.
 
Takarauta kiittää kaikkia seuratyöntekijöitä huikeasta panoksesta juniorien eduksi. Ilman teitä ei tulisi uusia Barkoveja.
 
Hei - loppuu nyt tää synkistely.
Nyt haet komposiitin nurkasta ja lyöt lapaa jäähän. Kuti kohti maalia ja kädet ylös.
Nimi lehteen kun kausi on alkamassa.
 
tv. Ruosteinen Takarauta
 
ps. Niin ja vielä yksi juttu. Sasha Barkov junior on muuten seuraava Suomen jääkiekon supertähti. Jos olisitte uskonut viime vuoden takaraudan blogeja, niin olisitte käyneet katsomassa häntä Hakassa. No - ei sinne Tampaankaan liput enempää 1000 EUR maksa, joten kyllä Sashaa edelleen näkee. Pitää vaan hypätä Finskin kyytiin.

 

 

 

 

 

Ruosteinen takarauta - ajatuksia elämästä ja jääkiekosta

Ruosteinen takarauta on HC Nokian blogi, johon yksi tai useampi kirjoittaja kirjoittaa enemmän tai vähemmän säännöllisesti jääkiekosta ja elämästä.