Urheilutoiminta

PDF-tiedostoTappara sateenvarjo 2018-.pdf (1.9 MB)
Liite kuvaa seurojen välisen yhteistyön pelaajapolkuineen.

 HC Nokian tärkein henkilö on pelaaja !

Joukkueiden muodostaminen

Luistelu- ja kiekkokoulu

Koulut alkavat kausittain n. syyskuun lopussa ja päättyvät maaliskuun puolivälissä. Luistelu- ja kiekkokoulun seura järjestää mahdollisuuksiensa mukaan.

Joukkueisiin siirtyminen

Uusia joukkueita perustetaan vuosittain tai tarpeen vaatiessa G2-ikäluokkaan edellisellä kaudella HC Nokian kiekko- ja/tai luistelukoulun toiminnassa mukana olleista pelaajista sekä uusista mukaan toimintaan haluavista harrastajista.

HC Nokian on läheisessä yhteistyössä paikallisten Tapparan seurasateenvarjoon kuuluvien seurojen kanssa. Pelaajapolku muodostuu tämän sivun ylälaidassa olevan liitteen mukaisesti.

 

Pelaajan kehittymisen seuranta

Tarkoitus on seurata yksittäisen pelaajan kehitystä kolmen pääkokonaisuuden osa-alueella: henkinen kapasiteetti, jääkiekkotaidot ja fyysinen suorituskyky. Samanikäisillä lapsilla voi olla jopa neljän vuoden ero fyysisessä ja henkisessä kasvussa. Lisäksi valmentajien/ohjaajien tulee antaa pelaajille henkilökohtaista palautetta kehittymisestä suullisesti tai mahdollisuuksien mukaan kirjallisesti ja teettää pelaajilla itsensä arviointeja D-junioreista ylöspäin. Kehittymisen arvioinnin osana tulee valmentajien ja ohjaajien seurata myös pelaajien koulumenestystä! Kausittain pelaajien osaamista tarkkailevat valmentajien/ohjaajien lisäksi valmennuspäällikkö.

Tasotarkastukset

Tasotarkastuksilla tarkoitetaan pelaajien siirtämistä joukkueesta / ikäluokasta toiseen. Tavoitteena on saada toimivat ryhmät, sopivaa ohjausta sekä onnistumisen elämyksiä. Pääsääntöisesti tarkastus pyritään tekemään keväällä. Lopullinen tasotarkastus ja mahdolliset tarkistukset tehdään syksyllä ja vain erikoissyistä kesken kauden. Tapauskohtaisesti lahjakkaita pelaajia voidaan siirtää vanhempiin pelaamaan.

Harjoittelu eri joukkueissa

Pelaaja harjoittelee omalle taitotasolle sopivimmassa ryhmässä. Mieluiten omassa ikäluokassa, mutta se ei ole sääntö. Lahjakkaiden pelaajien kierrättämistä eri joukkueiden harjoituksissa kauden aikana suositellaan. Mahdollisista siirroista joukkueiden välillä vastaa valmennuspäällikkö yhdessä valmentajien/ohjaajien kanssa.

 

 

Pelaaminen ja peluuttaminen

G-junioreissa pyritään peluuttamaan siten, että jokainen pelaaja pelaa jokaisessa ottelussa yhtä paljon. Lisäksi edellytetään pelaajien kierrättämistä kaikissa otteluissa kaikilla pelipaikoilla. Tässä ikäluokassa on kaikkien halukkaiden myös saatava kokeilla maalivahdin pelipaikkaa.

F-junioreissa pelataan Leijonaliigaa SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti siten, että jokainen pelaaja pelaa jokaisessa ottelussa yhtä paljon. Lisäksi seura edellyttää pelaajien kierrättämistä kaikissa otteluissa kaikilla pelipaikoilla kuten lentopallossa. F2-ikäluokassa on kaikkien halukkaiden saatava kokeilla myös maalivahdin pelipaikkaa.

E-junioreissa peluutetaan SJL:n juniorisääntöjen mukaisesti siten, että jokaisessa ottelussa jokainen pelaaja pelaa yhtä paljon (maalivahdit vaihtavat puolivälissä). Edellytämme pelaajien kierrättämistä eri pelipaikoilla kauden aikana.

D-junioreissa  toimitaan jääkiekkoliiton ohjeiden ja sääntöjen mukaan.

C2-junioreissa toimitaan jääkiekkoliiton ohjeiden ja sääntöjen mukaan.

C1 junioreissa valmentajat päättävät peluuttamisesta.

Huomioitavaa

Rangaistukset, kurinpidolliset seikat, velvoitteiden laiminlyönnit ja ilmoitta-mattomat poissaolot harjoituksista voivat tehdä poikkeuksia tasapuoliseen peluuttamiseen.

Sairaita ja loukkaantuneita pelaajia ei tule peluuttaa terveyden kustannuksella. Sairauden aiheuttaman tauon jälkeen toimintaan palataan harjoittelun kautta. Peleihin osallistuminen tapahtuu vasta, kun fyysinen terveydentila sitä edellyttää.

 

 

 

Harjoittelu

Valmentajat/ohjaajat tekevät kauden harjoittelusta kausisuunnitelman (koko kausi, sekä erikseen kesä ja talvi) huomioiden joukkueen taloussuunnitelman. Kausi- ja taloussuunnitelma esitetään joukkueen vanhempainkokouksen hyväksyttäväksi, jonka jälkeen suunnitelmat toimitetaan vielä seuran hallituksen hyväksyttäväksi.

Jääkausi alkaa kaikilla (paitsi luistelu- ja kiekkokoululla) viimeistään elokuussa, kun koulut alkavat ja päättyy aikaisintaan noin maaliskuun puolivälissä. E-junioreissa ja nuoremmissa joukkueet saavat samat jääharjoitusmäärät. D1junioreissa ja vanhemmissa jääharjoitusvuoroihin vaikuttavat joukkueen ikäluokka ja sarjataso. Joukkueilla voi jäävuorojen lisäksi olla 1-2 salivuoroa viikoittain tai joka toinen viikko harjoittelun monipuolisuuden lisäämiseksi.

 

Seura järjestää kauden aikana maalivahtien erikoisharjoittelua jäällä. Valmennuspäällikön ja valmentajat sopivat keskuudestaan mv-valmennuksesta vastaavan.

 

Ottelut/turnaukset

Joukkueet osallistuvat seuran ilmoittamiin sarjoihin. Seura ei aseta menestystavoitteita D-junioreille ja nuoremmille, vaan antaa valmentajille/ohjaajille mahdollisuuden keskittyä yksilöiden kehittämiseen.

Joukkueet voivat osallistua ylialueellisiin harjoitussarjoihin ja turnauksiin, sekä pelata harjoitusotteluita joukkueen hyväksyttyjen toiminta- ja talous-suunnitelmien puitteissa. Tällöin tulee huomioida alueen, liiton ja seuran säännöt ja ohjeet (esimerkiksi F-juniorit pelaavat Leijona-liigan säännöillä).

Turnauksissa tulee huomioida seuran ja Suomen Jääkiekkoliiton antamat ohjeet.

 

 

Valmennus/ohjaus

Seura valitsee valmentajat ja ohjaajat (2–3/joukkue) joukkueisiin ja kaudeksi kerrallaan.


Toimintaa lasten ehdoilla:

E-D -junioreissa ja nuoremmissa ohjaaminen on parhaimmillaan yksittäisen pelaajan auttamista kehittymään hänen innokkuutensa, toiveidensa ja kykyjensä edellyttämällä tavalla. Lapsen ja nuoren tarpeet sekä etu otetaan todella huomioon, jokainen mukanaoleva pääsee kokemaan onnistumisen elämyksiä!

D-junioreissa ja vanhemmissa valmentaminen on parhaimmillaan yksittäisen pelaajan auttamista kehittymään hänen tavoitteidensa ja kykyjensä edellyttämällä tavalla. Tavoitteena on kehittää mahdollisimman monipuolisia ja taitavia pelaajia, jotka nauttivat jääkiekonharjoittelemisesta ja pelaamisesta tasosta riippumatta, sekä auttaa heitä kasvamaan hyvän itsetunnon omaaviksi kansalaisiksi.