HC Nokia ja Tappara pitkään yhteistyösopimukseen

27.1.2022

HC Nokia ja Tappara ovat tehneet pitkään yhteistyötä seurasateenvarjon puitteissa. Seurat näkevät keskinäisen yhteistyön mahdollisuutena kehittää juniorijääkiekon kilpapolkua seurasateenvarjon sisällä.

Seurat ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka on voimassa 30.4.2026 asti syventäen yhteistyötä ja mahdollistaen pitkäjänteisen suunnitelman toiminnan järjestämiseksi ja kehittämiseksi. Juniorijääkiekon kilpapolun kehittämisellä tähdätään mahdollisimman laajaan ja korkealaatuiseen pelaajatuotantoon silmällä pitäen Tapparan SM-sarjaikäluokkia. Sopimus tukee erinomaisesti aiemmin julkaistua HC Nokian seurastrategiaa (linkki materiaaliin).

Yhteistyösopimuksen puitteissa osapuolet sitoutuvat jatkamaan Pelaajaliikenneseurasopimusta (sateenvarjosopimus) vähintään kauden 2025-2026 päättymiseen saakka.

Nokialle tärkeänä asiana on sovittu, että 2007-2010 syntyneiden toinen kilpapolku Seurasateenvarjossa järjestetään Nokialla sarjoissa AAA U13-U15 ja Mestis U16. Selkeän kilpapolun ulospäin näyttämisen on todettu lisäävän ikäluokan vetovoimaa selkeästi ja varmistavan näin riittävän harrastajamäärän pelaajapolulla. Paikallisena tavoitteena HC Nokialla on edelleen järjestää toimintaa muillakin sarjatasoilla, mikä on todettu toimivaksi ratkaisuksi kilpapolun ohessa.

Samoin HC Nokiasta Tapparaan siirtyvät U16SM -pelaajat, jotka pääsevät Pohjolaleirille esiintyvät HC Nokian pelaajina leirillä. Pelaajat siirretään vasta syksyn leirin jälkeen Tapparaan seurasiirrolla. Seuran kannalta saamme näin laadukkaan juniorityömme näkyviin valtakunnallisesti.

Sopimus konkretisoi myös valmennusyhteistyön vahvistumisen. Seurat ovat sopineet, että Tappara tukee HC Nokiaa valmennusrekrytoinneissa ja -koulutuksessa kaikissa kilpapolun ikäluokissa.

Lisätietoja:
     Vesa Koivu
     Puheenjohtaja
     Hockey Club Nokia